Omdat uw product het beste verdient!

PLASTIC IS UIT EN PAPIER IS HELEMAAL IN, WIJ GAAN VOOR HERBRUIKBAAR

 
PLASTIC IS UIT

De laatste tijd wordt er in de media veel ophef gemaakt over of plastic nu als verpakking nog wel toekomst heeft. Het is voor Scherp Verpakkingen, als leverancier van veel plastic verpakking materiaal, hoofdzaak om op dat gebied op de hoogte te blijven en te proberen de markt en de bestaande klanten kring te informeren en zelfs om daarop vooruit te lopen.

We hebben goed nieuws, veel producenten van plastic producten zijn al vele jaren bezig met het ontwikkelen en testen van producten die niet meer van non degradable grondstoffen gemaakt worden, zoals olie en dus niet verteren, maar van oneindige grondstoffen en van oxidegradable en biodegradable grondstoffen. 

Afvalproducten zoals restmateriaal van suikerriet en mais worden daar bijvoorbeeld voor gebruikt. Sommige grondstoffen zijn al getest en geschikt bevonden om "plastic" producten te maken, die dezelfde eigenschappen hebben van plastic geproduceerd van non degradable grondstoffen, maar wel verteren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van deze alternatieven.

PAPIER IS IN

Opvallend is dat papier in de markt een positief imago begint te krijgen. Plastic uit, papier in, luidt ook de kop van dit artikel. Papier is de laatste jaren, door omstandigheden, veel schaarser geworden. De omschakeling van plastic verpakkingen naar papier verpakkingen is natuurlijk nooit helemaal te maken, sommige producten zijn wel vervangbaar, denk aan, draagtassen, zakken voor fruit en groenten, maar veel papier verpakkingen ook weer niet omdat zij nu eenmaal niet alle beschermende eigenschappen bezitten zoals plastic.

Wij gaan graag met u op zoek naar alternatieven voor uw verpakkingen en of deze verpakkingen voor uw bedrijf ook een toegevoegde waarde kunnen hebben op het gebied van het milieu en daardoor een steentje kunnen bijdragen aan de verbetering daarvan.

WIJ GAAN VOOR HERBRUIKBAAR

De andere mogelijkheid is dat verpakkingen, mits daarvoor geschikt, hergebruikt worden. Wij denken aan verhuisdozen die sterker gemaakt worden en dus langer mee gaan, draagtassen die niet eenmalig maar (bijna oneindig) herbruikbaar zijn. Dit vergt meestal iets meer investering maar is op de langere duur beter voor uw portemonnee en voor het milieu.

Daag ons uit en neem contact met ons op, zodat wij samen een verpakking maken die bij uw bedrijf past...